Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Rakúsky potravinový fenomén vyráža dych. Bratislavčania už zareagovali. (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

<< < ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... > >>

Hodnoť

bezlaktozove vyrobky

Okrem toho ze u nas je extremne maly vyber tychto vyrobkov tak su u nas aj o 100 a viac %. jogurt 150 g u nas 1 eur v rakusku 180g 50 centov. Ementaler 150g 5 eur u nich 250 g cca 2,5-3 EUR atd.
 
Hodnoť

upresnenia

nechcel som zuzit diskusiu na to z coho je kola, od malicka ma ucili ze jej recept je supertajny a nemenny po celom svete, uraza ma ak niekto prisposobuje ingrediencie vychodnej europe

cielom bolo poukazat nato ze nie je nieco v poriadku s ponukou potravin a ze v rakusku maju plne parkoviska slovakov - nikto tento problem neriesi a on neustale narasta
 

 

podla mna slovenska vlada tento problem vyriesi zakazom individualneho dovozu potravin zo zahranicia alebo nejakym podobnym systemovym opatrenim, na ktore sme si uz zvykli :)
 

 

Nenariadia,lebo tam chodia nakupovat, co by potom papkali.
som jano a nepijem1/3
 

palo origoš recept od Pembertona

Údajný originálny recept na Coca Colu ako ho zverejnila webstránka Thisamericanlife.org:

sirup:

3 gramy tekutého extraktu z koky
3 unce kyseliny citrónovej
1 unca kofeínu
cukor - 30 (nedá sa prečítať v akých jednotkách je uvedené množstvo)
2,5 galónu vody
2,25 pinty limetového džúsu
1 unca vanilky
1,5 unce karamelu (alebo viac pre farbu)

príchuť 7X (2 unce na 5 galónov sirupu):

8 uncí alkoholu
20 kvapiek pomarančového oleja
30 kvapiek citrónového oleja
10 kvapiek muškátového oleja
5 kvapiek koriandru
10 kvapiek nerolového oleja
10 kvapiek škorice
P.S.V jednej časti the Simpsons si z toho robili prdel,objavil sa tam" Krustyho sirup proti kašli (tajná přísada)",ktorý pridával Homer do nápoja Ohnivý Vočko :D
 

si ma dostal

namiesaj, pridem okoštovat :)
 
Hodnoť

p. Bulla, na usli zisk existuju vypocty

Niekde som citala (zial neviem uviest zdroj), ze v Rakuskej prihranicnej oblasti nechali slovaci za rok 2013 viac ako 380 mil. EUR.. Tieto peniaze zrejme nasim obchodnikom nechybaju... :(
 

asi nie

ku koncu roka otvaraju v hainburgu obrovsky shopping, ak sa nezobudia problem narastie o dalsie hrozive cislo
 

 

Co tam budu predavat? Nevies nazov? Lebo neviem to nikde najst
 
Hodnoť

 

Ak sa povedalo A, netreba zabudnúť ani na B -
u nás i v ČR je zákonom prikázané uvádzať presný podiel zloženia (teda percento čistého mäsa, percento kože atď.), v Nemecku sa všetko čo pochádza zo zvieraťa uvádza ako mäso.

Teda sa pokojne môže stať, že nemecké párky s obsahom mäsa 90 percent majú 40 percent mäsa a zvyšok separát a kože. :)

Treba si trochu vážiť aj to, čo máme doma. Kto chce kvalitu, už si dávno svoje výrobky a malochovateľov našiel.
 

suhlasim...!

.. zamyslel som sa aj nad zavermi tohto linku : http://m.vysetrenie.zoznam.sk/...
...a myslim si, ze vecsina produkcie hovedziny na Sk bymohla byt bez antibiotik z volne pasucich sa krav. Aaa..kedze polovica populacie zije stale na "vidieku", ...tak ak by kazda dedinska chalupa vyprodukovala kuracinu aj pre jednu mesticku fameliu... tak by sa to dalo zvladnut...:):), dtto s vajickami ! Mesticky by mohli pojedat pecene holuby..., tie sa chovaju v mestach bez antibiotik...pokial mam info...:)... akurat zvladnut tu svininu...
 

problem nie je koza ci separat

..tiez zivocisny protein...a ludia to zrali od nepameti ...
... skor ma stve ta muka.. to ma dopad aj na zdravie.. takze maso vs. "skoromaso" by som ani nestresoval... pokial to je zo zvierata, je to ok...

postatny problem (a rozdiel ) je ze u nas to viac nastavuju lacnymi nahrazkami (NIE je to ekvivalent !) zivocisneho proteinu.. muka, soja, rastlinny tuk etc etc..

slovensky producenti si s3ru do huby tvrdeniami o kvalite... staci si precitat etikety..
 
Hodnoť

Ceny

Priváty su ovela lacnejsie v Madarsku ako u nás. Tam dostanete hodinu za 30-50€ ale u nás je to 2 -3 x vyssia cena. A kde je este kvalita...
 

Iná stránka toho

istého javu je to, že v Budapešti je podstatne menej metalízových SUV obsahujúcich vypatlanú trojotvorovú bloncku. Zrejme sú miestni konzumenti zvyknutí na trochu iný pomer ceny a kvality.
 
Hodnoť

 

Áno, je to často tak ako bloger píše, ale pre upresnenie, v zahraničí sú pre výrobcov voľnejšie pravidlá pre uvádzanie zloženia výrobkov, takže napríklad tie konzervačné látky tam v mnohých prípadoch sú prítomné, a nie sú uvedené na obale. Ale samozrejme v mnohých prípadoch sú výrobky u nás oiebávané, no keď ide človek do hypermarketu a má pár sekúnd na viac, dá sa vybrať aj kvalita (teda až na to pečivo, kde má človek proste smolu, lebo tam to zloženie akosi nie je a aj keby bolo, človek z toho prd zistí).
 

 

to je pravda, prípadne ich klamú s gramážou napr. v AT ak je akcia tak cena pracieho prášku 50 pracích dávok alebo 60 je tá istá. (btw napriek tej istej firme v AT kde sa pracie prášky vyrábajú a aj do AT a SVK dodávajú, neviem čím to je ale kúpené na AT strane perú objektívne lepšie.)
čo sa týka zloženia, porovnajme si taký MAGNUM
u nás obsahuje rastlinný tuk a smotanu
v Španielsku len smotanu.
 

 

pokiaľ viem tak magnum je v celej europe rovnaky, napriek tomu co sa pisalo kedysi v nejakom ceskom casopise ze v strednej europe je nejaky srackovejsi. jeho zlozenie je v cs/sk rovnake ako v nemecku, v spanielsku sa mi to nechce pozerat.

Složení: odtučněné mléko, cukr, kakaové máslo, rostlinný olej, kousky mandlí, sušené odtučněné mléko, glukózo-fruktózový sirup, máselný tuk, sušená syrovátka, kakaová hmota, glukózový sirup, emulgátory (E471, E442, E476), stabilizátory (E410, E412, E407), kousky vanilkových lusků, aromata, barvivo ( E160a).
 
Hodnoť

 

No, na jednej strane je to vsetko pravda, na druhej strane obchody robia to, co po nich ziadaju zakaznici. Ked u nas budeme stale nakupovat podla akciia hladat kura za europatdesiat, tak budeme kupovat shity. A pri tom aj u nas sa daju kupit kvalitne veci, dokonca aj slovenske kvalitne. Len netreba chodit do hypermarketov, alebo aspon nie po vsetky vyrobky. Vela sa da nakupovat na trhoch, alebo ja chodievam uz celkom pravidelne k Staremu otcovi. Je to asi dva krat take drahe, ale ten rozdiel je neuveritelny.
Takze aby som to zrhnul.. nezabudnite si zanadavat, porozculovat sa a potom si ist v nedelu do kauflandu po akciove kuracie stehna..
 

<< < ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... > >>

Najčítanejšie


  1. Miroslav Babič: Prepojenie Valla na dodávateľa predražených rúšok je veľmi nápadné 2 081
  2. Ivan Mlynár: Je Jaroslav Spišiak druhým omylom ministra vnútra Romana Mikulca ? 581
  3. Juraj Štubniak: Sledujú nás? 514
  4. Július Kovács: Black out je jediné dobré riešenie, plne podporujem Matoviča. 421
  5. Rudolf Pado: Hyeny medzi nami 409
  6. Michael Achberger: Toto pred spaním nejedzte... 346
  7. Michal Šimečka: Ešte stále si myslíte, že nás Čína zachráni? 219
  8. Ctirad Klimčík: Blackout Igora Matoviča 200
  9. Milan Kuruc: Sme v kríze. Prekopme aj podporu v nezamestnanosti 143
  10. Marek Mačuha: Koronavírus a veľká hospodárska kríza, ktorá príde 141

Rebríčky článkov


  1. Viliam Majda: Pokračovanie Čo navrhuje spoločenstvo Európskych železníc pri EU a čo potrebuje doprava?
  2. Juraj Kováč: O kolektívnej ekonomickej (ne)imunite
  3. Štefan Vidlár: Monštrum Covid
  4. Radovan Čipka: Podvodníkom sa darí s kryptomenou
  5. Jakub Tinak: Roky desaťnásobne preplácam mobilných operátorov
  6. Vladimír Seman: Slovenský test na koronavírus 2.
  7. Zuza Ferenczová: ACH, MONIKA ! / denník korona vírusu 10
  8. Miroslav Sabol: Je COVID-19, rovnaký ako SARS ? Ako dlho prežije na povrchoch ?
  9. Štefan Vidlár: Priatelia!
  10. Dušan Seberíni: Vari sa lekári začnú zobúdzať ?


Už ste čítali?